Werkwijze

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor behandeling door het invullen van het formulier onder 'aanmelden'. Ik zal dan binnen twee werkdagen contact met u opnemen om een afspraak te maken voor een intakegesprek. U heeft een verwijsbrief van de huisarts nodig om voor vergoeding van de behandeling door de zorgverzekeraar in aanmerking te komen.

Na aanmelding kan het intakegesprek na circa 12 weken plaatsvinden.

Na de intake is de wachttijd tot de behandeling 1 - 2 weken.

Screening en behandeling

Het eerste gesprek is een intakegesprek en zal ongeveer 45 minuten duren. Na het intakegesprek vindt er een adviesgesprek plaats (ook 45 minuten). In het adviesgesprek worden mijn bevindingen en een voorstel voor het behandelplan met u besproken. Tijdens de intake en de behandeling zal ik een aantal keren een vragenlijst bij u afnemen om het verloop van de klachten te kunnen beoordelen. Ik werk voornamelijk volgens de cognitieve gedragstherapie. Cognitieve gedragstherapie (CGt) werkt met concrete aanwijzingen, is bewezen effectief en gericht op spoedig herstel. Naast CGt kan ook EMDR deel uitmaken van de behandeling. De behandeling is actief wat betekent dat we samen naar een oplossing van uw problemen toewerken en dat u hier thuis mee gaat oefenen en 'huiswerk' maakt wat we in de behandeling weer kunnen bespreken. De behandeling zal zo kort als mogelijk en zo lang als nodig is duren.

Meer informatie kunt u vinden op: http://www.vgct.nl

Bereikbaarheid in geval van crisis

Er is sprake van een crisis bij plotselinge hevige verergering van de klachten waarbij u direct een gesprek nodig denkt te hebben. In geval van crisis kan overdag contact opgenomen worden met de praktijk van 9:00 tot 17:00 (tel: 06 2830 1961).

Na 17:00 en in het weekend of tijdens vakanties kunt u contact opnemen met uw huisarts of de huisartsenpost. Iedere werkdag na 17:00, op zaterdag, zondag en op feestdagen is de huisartsenpost geopend. De huisartsenpost is te bereiken op 088-427 4700.